Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural
Projecte ARTritis 3D: Estris impresos en 3D per a persones amb artritis

Projecte ARTritis 3D: Estris impresos en 3D per a persones amb artritis

Com pot una impresora 3D millorar el dia a dia dels habitants de Vistabella?
10 hores
Disseny i impressió 3D
Projecte ARTritis 3D: Estris impresos en 3D per a persones amb artritis

Necessitaràs:

  • 1 ordinador
  • Accés a internet
  • 1 impressora 3D

De què va el projecte ARTritis 3D?

Repte

A Vistabella gran part de la població és gent gran, sobretot persones de la tercera edat. Molt d'ells, ja sigui per la pròpia edat o degut a alguna malaltia, tenen problemes per a realitzar accions rutinàries del seu dia a dia, com calçar-se obrir ampolles,.... El repte que us proposem és trobar alguna persona de Vistabella que tingui alguna dificultat i proposar-li una solució per mitjà d'un estri imprès amb la impressora 3D.

Criteris:

Heu de tenir en compte que els vostres dissenys compleixin les següents característiques:

  • El disseny ha de resoldre un problema o dificultat real d'alguna persona del poble
  • El disseny s'ha de poder imprimir amb la impressora 3D

Dissenyeu, aconseguiu millorar la qualitat de vida del poble i, el més important, divertiu-vos!

Generem idees

Joc de la mímica: Amb aquest joc us convidem a posar-vos en la pell dels abuelos i abueles de Vistabella, i a la vegada començar a generar idees per al projecte ARTritis 3D.

Funcionament del joc: Agafeu el joc de cartes i poseu-lo en algun lloc cap per avall. A la pissarra blanca feu dues columnes. A la primera columne i escriurem les problemàtiques que apareixeran en les targetes de joc, i la segona columna hi escriurem les idees que vosaltres proposeu per a aquestes problemàtiques.

Un de vosaltres serà el mim i agafarà una carta. Ha de mostrar, amb mímica, el problema que apareix a la carta i la resta de jugadores heu de detectar el problema i proposar una o més solucions abans de que acabi el temps. (Ex: El que fa mímica té problemes per posar-se un mitjó i la resta de jugadors podrien proposar crear un calçador amb un mànec llarg que li ajudi a posar-se el mitjó). A la pissarra anem escrivint els problemes que van sorgint i les possibles solucions. L'objectiu del joc és generar quantes més idees millor.

Busquem informació

Després de jugar al joc de la mímica segurament heu generat algunes sol·lucions als problemes presentats, però segurament n'hi ha molts més els quals segur que ja tenen alguna sol·lució que desconeixem. Accediu als següents enllaços i veureu diferents exemples de com un disseny 3D pot millorar la qualitat de vida de les persones:

Per on comencem?

Una bona manera de començar aquest projecte seria investigant amb quins problemes es troben en el seu dia a dia les persones grans que viuen al poble. Com fareu la vostra investigació? Fareu una enquesta a la gent gran del poble? Observareu o entrevistareu al vostre abuelo o abuela?, organitzareu una xerrada per a donar a conèixer el projecte i així fer que apareguin abuel@s interessats en el projecte?...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.