Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural
Diari d’un espanta senglars – 2

Diari d’un espanta senglars – 2

Cada dia més persones s'animen a participar en el projecte 'Construeix-te un espanta senglars' que es duu a terme dins l'espai ArduinoLab del PenyaLab. Durant aquesta segona setmana de projecte l'equip ha treballat en dues línies. Per una banda ens hem centrat en realitzar una búsqueda de material necessari per a construir el prototip, i per una altra banda hem realitzat algunes proves de diferents components que conformen el prototip. Finalment hem decidit quines són les tasques que durem a terme abans de la següent trobada.

Llista de material

Una vegada els participants han dissenyat el seu prototip d'espanta senglars, és el moment de fer una relació del material necessari per a poder construir-lo. A l'hora de realitzar aquesta búsqueda de material s'han establert dos criteris bàsics:

  1. Que sigui compatible amb el prototip dissenyat, és a dir, que pugui funcionar amb la resta de components que el conformen.
  2. Que sigui el més econòmic possible.

Després d'una búsqueda a internet dels diferents materials necessaris per a construir el prototip dissenyat pels participants, hem elaborat una llista de material provisional.

Proves realitzades

Com cada dilluns, de 17'30 a 18'30h, l'espai ArduinoLab resta obert per a totes aquelles persones interessades en el projecte 'Construeix-te un espanta senglars'. En la trobada d'aquesta setmana hem estat realitzant proves al pati de l'escola.

L'objectiu era provar si els sensors d'infrarojos eren capaços de funcionar a llargues distàncies.

Per a fer la prova hem connectat la placa Arduino a un sensor d'infrarojos per mitjà d'un cable coaxial a una distància de 10 metres, i seguidament, per mitjà de 3 cables normals, hem connectat un altre sensor a una distància de 6 metres. Els sensors han estat modificats prèviament per a poder unir les sortides. La prova ha estat un èxit!

Una mica de teoria

Un cop realitzada la prova hem parlat sobre el circuit i com passar les sortides del sensor al col·lector obert.

Següents accions

El proper pas el durem a terme al llarg d'aquesta setmana. Mentre l'equip del PenyaLab realitzarà proves relacionades amb el so del prototip, així com la seva impermeabilitat, els participants han de buscar un connector de 3 sortides el qual, en una propera trobada, unirem al sensor juntament amb el transistor i la resistència.

Recordeu, si esteu interessats en crear-vos el vostre prototip d'espanta senglars, podeu venir al PenyaLab cada dilluns de 17'30 a 18'30h. ArduinoLab és un espai obert on cadascú desenvolupa les seves idees i creacions al seu propi ritme, per tant si no has pogut venir a les primeres trobades, no ho dubtis i vine el proper dia al PenyaLab.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.