Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural
Blocs lògics mimats

Blocs lògics mimats

Agafa una figura geomètrica i aconsegueix, per mitjà de la mímica, que la resta de participants endevinin de quina figura es tracta.
 10'
Geometria: figures geomètriques

Necessitaràs:

  • Blocs lògics

Arxiu: 

Com jugar?

Un participant agafa un bloc lògic, sense que la resta de participants vegin la peça escollida, i mira les seves característiques (forma, color, mida i/o gruix). La resta dels participants han d'encertar quin peça ha agafat el participant mentre aquest fa gestos que expliquin els atributs de la peça (assenyalar un color, dibuixar a l'aire la forma, fer formes amb els dits,...). Els que han d'encertar la peça es poden ajudar amb la targeta d'atributs 'Qui sóc'?

Mira el vídeo de la dreta si vols conèixer una mica més sobre els blocs lògics i els seus atributs.

Per què jugar?

Una de les grans prestacions que tenen els robots és la seva capacitat per treballar amb variables d'una manera molt ràpida. Els blocs lògics són un material excel·lent per a ajudar als infants a reconèixer valors i les seves variables, a la vegada que es treballa geometria.

En el joc 'Blocs lógics mimats' el que estem al·lentant és a que l'infant pari atenció a la peça que té a la mà i es fixi en algun dels seus atributs (forma, color, gruix, tamany). La resta de participants fan d'ordinadors, descartant variables cada vegada que ja descobreixen un dels atributs de la peça que han d'endevinar. Exemple: Si la peça és quadrada, ja descartem totes les peces triangulars, rodones i rectagulars.

Què més fer?

Altres activitats que podeu realitzar relacionades amb les fases de comptar i amb la identificació grafia-quantitat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.