Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural
Ballem amb els escornabots

Ballem amb els escornabots

Preparats per fer ballar als vostres escornabots? I per a inventar nous passos de ball?
    15 minuts
   Fàcil

Necessitaràs:

Arxius:

  • Loop de la tornada de la cançó 'Tot sona' de Dàmaris Gelabert.

Com jugar?

La dinamitzadora explica que ara anem a ballar amb els escornabots. Cada infant es col·loca amb el seu robot, posem la música i mentre els adults ballen, els infants exploren la botonera de l'escornabot, tot fent-lo ballar. Observació: en aquest moment l'objectiu no és que l'escornabot faci el que diu la lletra de la cançó, sinó que facin que l'escornabot es mogui com vulguin els infants.

Un cop acabada la cançó, posem als participants per parelles i donem a cada parella gomets dels 5 colors de la botonera de l'escornabot i una caixa de seqüenciació. La dinamitzadora, tot explicant que es va a inventar un pas de ball per l'escornabot, va enganxant gomets a la caixa de seqüenciació, tot dient: primer vull que avanci (enganxa el gomet blau a la primera casella de la caixa de seqüenciació), després vull que giri a la dreta (enganxa el gomet vermell a la segona casella,...) i així anar fent fins a acabar la seqüència amb un gomet blanc, tot dient 'i per a que es mogui, enganxo el gomet blanc'. Seguidament la dinamitzadora introdueix totes les ordres en el robot excepte l'últim botó blanc. Reproduïm la música, i pitgem el botó blanc, tot fent ballar a l'escornabot els passos de ball que li hem programat. Deixem que la música vagi sonant i anem reprogramant al robot seguint la seqüència.

Un cop acabada la cançó convidem als infants a crear, conjuntament amb un adult, un pas de ball per l'escornabot. Quan tothom ha col·locat els gomets en la caixa de seqüenciació Reproduim la música i comencem a ballar.

 

Per què jugar?

El que es pretén amb aquesta activitat és seguir explorant la botonera del robot però ara fent ús d'un suport visual, com són les caixes de seqüenciació. A l'hora de presentar aquestes caixes ho fem per imitació, donant un model d'ús als infants per a que ells mateixos la utilitzin a l'hora inventar les seves pròpies seqüències, evitant donar massa explicacions.

Què més fer?

Altres activitats que podeu realitzar relacionades amb la botonera de l'escornabot:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.