Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural
Primer Taller del projecte Les veus de Penyagolosa: ‘Enregistra vídeos amb el mòbil’

Primer Taller del projecte Les veus de Penyagolosa: ‘Enregistra vídeos amb el mòbil’

Les veus de Penyagolosa, és un projecte intergeneracional impulsat pel Centre d'Estudis Penyagolosa amb la col·laboració de PenyaLab, l'Assemblea de Joves d'Atzeneta i la Universitat Rovira i Virgili i el suport del Programa d'Extensió Universitària de la UJI, l'Ajuntament d'Atzeneta del Maestrat, l'Ajuntament de Vistabella i  l'Institut Valencià de la Joventut. L'objectiu principal del projecte és donar les primeres passes cap a la creació d’una comunitat viva al voltant dels nostres patrimonis que incorpori, en un procés participatiu, els habitants del territori i crear vincles entre persones i patrimonis.

El projecte ha estat formulat amb la idea d’enregistrar els testimonis de fonts orals vigents en relació amb la recopilació de continguts de cultura oral i poder així crear un Inventari de patrimoni immaterial, per a afegir-lo als inventaris ja existents o en ple procés de patrimoni material.

El dilluns, 12 de juliol de 2021, el PenyaLab va dur a terme el primer taller del projecte Les veus de Penyagolosa. L'activitat va consistir en aprendre i practicar l'enregistrament d'entrevistes amb el mòbil. Els participants van poder muntar trípodes, llums, configurar el mòbil i els micròfons. A més, van introduir-se en conceptes bàsics tals com la localització, l'enquadrament i la il·luminació a l'hora d'enregistrar vídeos.

Al llarg de l'estiu enregistraran diverses entrevistes a persones majors del nostre territori per, posteriorment, realitzar altres tallers d'edició de vídeos i compartició d'aquests a la web, creant així l'Inventari de patrimoni immaterial de Penyagolosa.

Aquí us deixem un recull de fotografies del taller.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.