Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural
Primer Taller del projecte Les veus de Penyagolosa: ‘Enregistra vídeos amb el mòbil’

Primer Taller del projecte Les veus de Penyagolosa: ‘Enregistra vídeos amb el mòbil’

Les veus de Penyagolosa, és un projecte intergeneracional impulsat pel Centre d'Estudis Penyagolosa amb la col·laboració de PenyaLab, l'Assemblea de Joves d'Atzeneta i la Universitat Rovira i Virgili i el suport del Programa d'Extensió Universitària de la UJI, l'Ajuntament d'Atzeneta del Maestrat, l'Ajuntament de Vistabella i  l'Institut Valencià de la Joventut. L'objectiu principal del projecte és donar les primeres passes cap a la creació d’una comunitat viva al voltant dels nostres patrimonis que incorpori, en un procés participatiu, els habitants del territori i crear vincles entre persones i patrimonis.

El projecte ha estat formulat amb la idea d’enregistrar els testimonis de fonts orals vigents en relació amb la recopilació de continguts de cultura oral i poder així crear un Inventari de patrimoni immaterial, per a afegir-lo als inventaris ja existents o en ple procés de patrimoni material.

El dilluns, 12 de juliol de 2021, el PenyaLab va dur a terme el primer taller del projecte Les veus de Penyagolosa. L'activitat va consistir en aprendre i practicar l'enregistrament d'entrevistes amb el mòbil. Els participants van poder muntar trípodes, llums, configurar el mòbil i els micròfons. A més, van introduir-se en conceptes bàsics tals com la localització, l'enquadrament i la il·luminació a l'hora d'enregistrar vídeos.

Al llarg de l'estiu enregistraran diverses entrevistes a persones majors del nostre territori per, posteriorment, realitzar altres tallers d'edició de vídeos i compartició d'aquests a la web, creant així l'Inventari de patrimoni immaterial de Penyagolosa.

Aquí us deixem un recull de fotografies del taller.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.