Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural

Xerrades

Xerrades-taller ArduinoLab

El PenyaLab convida a un/a expert/ perquè realitze una breu presentació sobre un tema relacionat amb la tecnologia i les noves professions (ex: la Internet de les coses, marketplaces, etc.), per a seguidament obrir un espai de debat entre els assistents de com aquesta tecnologia pot ser usada o aplicada en el municipi. És a partir d’aquestes xerrades-debat, i d’entre les idees aportades pels assistents, d’on sorgeix una o més propostes de tallers formatius i/o projectes.

Metodologia 3H del projecte FuturLab, la qual comença per descobrir les ments més innovadores (Head), establir la confiança (Heart) i aprendre a treballar col·laborativament (Hands on).

Xerrades tecnològiques

Xerrades entorn alguna temàtica d’interès per la població. L’objectiu d’aquestes xerrades és mostrar a la població les oportunitats que ens brinden les noves tecnologies, a la vegada que les persones expressen les seves necessitats formatives o interessos, a partir dels quals, l’equip PenyaLab, dissenya i imparteix cursos de formació a mida.

Metodologia 'Conversa entorn un cafè': Metodologia aplicada a les xerrades tecnològiques. La conversa del World Cafè és una forma intencional de crear una xarxa viva de conversa al voltant d’assumptes que importen. Una conversa cafè és un procés creatiu que porta a un diàleg col·laboratiu, on es comparteix el coneixement i la creació de possibilitats per a l’acció. El World Cafè és una metàfora. És una imatge que serveix com a guia, un escenari de possibilitats i un conjunt innovador d’eines i mètodes per desenvolupar intel·ligència col·lectiva i futurs creatius. Com a imatge guia, el World Cafè ens ajuda a apreciar la importància i connexió de les xarxes informals de conversa i l’aprenentatge social a través dels quals descobrir el significat compartit, tenir accés a la intel·ligència col·lectiva i impulsar el futur cap endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.