Makey Makey

Makey Makey

Què és?

Podríem dir que Makey makey és una placa que permet trobar maneres creatives d'interactuar amb l'ordinador, com si fos un teclat o un ratolí, utilitzant objectes quotidians. Per a fer-lo funcionar només cal que els objectes utilitzats siguin conductors elèctrics!

 +3
Robòtica i programació

A qui va dirigit?

La web oficial de Makey makey recomana l'ús de Makey makey a partir dels 8 anys, tot i que creiem que el kit és aplicable a qualsevol edat.

 

Components:

El kit Makey makey està format per:

  • 1 placa Makey makey
  • 1 cable USB
  • 7 cables cocodrils
  • 6 cables connectors.

Placa Makey Makey

L’aspecte fonamental de la placa Makey Makey és que permet a l’ordinador reconèixer les ordres de direcció del teclat, així com la barra espaiadora i el clic del ratolí, obrint i tancant circuits. Pot semblar una mica complicat, però a la pràctica és molt senzill.

Cables cocodril

El kit també inclou 7 clips de cocodril. Un d'aquests clips és per connectar-vos vosaltres mateixos a la placa (cable de terra o ground). Els altres clips són per connectar els comandaments individuals, com esquerra o dreta, o la barra espaiadora, a objectes quotidians.

Cable USB

Quan la placa estigui totalment cablejada, connectem el cable USB a l’ordinador. Cal agafar el cable de Terra amb una mà i connectar els altres cables cocodrils als objectes conductors que voleu utilitzar per activar-los. Recomanem objectes o materials com modelar argila, monedes, làmines, plàtans,...

Connectors

Matatalab inclou 3 llibrets de reptes (nivell 1, 2 i 3). El llibret del nivell 1 comença amb un repte per a que l'infant comenci des d'una ubicació particular del mapa i traslladi el robot a una ubicació propera. Aquest llibret utilitza la codificació de blocs de moviment més bàsica  amb passos molt senzills. En el llibre del nivell 2, s'introdueixen obstacles i codificació més complexa. S'inclouen blocs de paràmetres numerats, així com blocs musicals bàsics programats. El llibret de reptes del nivell 3 és el més complex. Aquest llibret introdueix un mapa diferent, així com circuits, funcions (algorismes) i paràmetres numerats.

Com funciona?

Connecta un cable cocodril en el ground de la placa. Connecta un extrem de la resta de cables en un dels forats de que disposa la placa. Connecta l'altre extrem dels cables a quelcom que sigui conductor (fruita, plastilina,...). Connecta el cable USB a l'ordinador. Realitza la programació amb algun programa tipus Scratch. Per a poder jugar cal que sempre tinguis el cable de terra agafat amb una mà, tancant així el circuit elèctric.

La nostra experiència

Al PenyaLab disposem de diversos kits Makey makey.  Aquesta és la nostra valoració:

Ens agrada
  • El que valorem més positivament és la facilitat amb la que es poden realitzar projectes molt originals i creatius.
Es podria millorar
  • Els clips cocodril, tot i que són molt còmodes, són difícils d'obrir i tancar per als infants

Descobreix què hem fet al PenyaLab

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada