Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural
El robot Edison evita obstacles

El robot Edison evita obstacles

Què podem fer amb un robot que evita obstacles?
 20'
Robòtica i programació
El robot Edison evita obstacles

Necessitaràs:

  • 1 o 2 robots Edison
  • Blocs de construcció

Arxius: Codi de barres 'Evitar obstacles'

Com jugar?

Objectiu: Escanejar un codi de barres per tal de programar l'Edison per a que detecti i eviti obstacles. Jugar i explorar què pot fer el robot.

A què hem jugat?

Amb aquesta activitat el que pretenem és que els infants explorin i imaginin diferents accions que poden realitzar amb un robot que detecta obstacles. Com que l'objectiu és explorar el robot, deixem a l'abast dels infants diferents materials que els poden ajudar a imaginar situacions. En el nostre cas els hem donat peces lego, un set de construcció i diferents animalets, tanques, arbres,...

Una vegada els infants han escanejat el codi de barres i han col·locat el robot a terra, no triguen gaire a adonar-se que el robot, quan li barrem el pas amb la nostra ma, recula i busca una altra direcció. Juguen a evitar, amb les seves mans, a que el robot surti del taulell de joc.

Seguidament no triguen gaire a agafar peces de construcció i crear espais tancats, tot posant a prova al robot, a veure si és capaç de trobar la sortida. Però a vegades el robot no detecta l'obstacle i l'enderroca! Què deu estar passant?

Una de les coses en que s'han adonat els infants és que si els obstacles eren massa baixos (menys de 3'5cm) el robot no els detectava i els tirava a terra. Això ha propiciat el joc de començar a fer torres de construcció a veure quines eren enderrocades per l'Edison i quines no.

Per últim hem incorporat un segon robot Edison programat pels pares i mares amb l'Edblocks, i hem jugat a veure quin era capaç d'escapar d'un circuit tancat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.