Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural
Diari d’un dispensador Edison 1 – Pluja d’idees

Diari d’un dispensador Edison 1 – Pluja d’idees

Les xiquetes i xiquet participants al RobotArt del PenyaLab, estan ideant un dispensador de llaminadures robotitzat per presentar-lo al concurs internacional 'EDISON ROBOT DESIGN CONTEST'.

Coneixem el projecte

Comencem el RobotArt i, per presentar el projecte d'aquest trimestre, l'equip PenyaLab ha creat un espai web amb diferent informació que pot ser útil per als infants a l'hora d'idear, dissenyar i crear el seu dispensador de llaminadures Edison.

El repte del projecte és el següent:

"Amb un o diversos robots Edison, volem veure els vostres dissenys de dispensadors de llaminadures. Vosaltres decidiu els detalls del disseny, com es dispensa la llaminadura i l'elecció dels dolços".

Cal que el dispensador de llaminadures contingui almenys un robot Edison i qualsevol combinació de peces LEGO, peces EdCreate i altre tipus de material.

L'últim dia per presentar els dispensadors de llaminadures és el 20 de desembre de 2019.

Pluja d'idees

Abans de començar a dissenyar, construir i provar alguna cosa, els infant s'han posat per parelles per a fer una pluja d'idees.

Utilitzant el full d’activitats han pensat diferents idees sobre dispensadors de dolços que es podrien crear i programar mitjançant el robot Edison.

Els infants han dibuixat cadascuna de les idees i/o anotat la idea amb paraules. L'única premissa ha estat "Recordeu que no hi ha idees “dolentes” durant una sessió de pluja d’idees. Deixeu que els pensaments flueixin lliurement".

Aquestes són les idees que han sorgit de cadascun del grups:

Grup 1

Grup 2

Grup 3

Grup 4

Analitzem les idees

Un cop acabada la pluja de idees, cada grup ha analitzat les idees que han sorgit.

La premissa a seguir ha estat la següent: "Repasseu totes les vostres idees, i veureu que hi ha algunes idees millors que altres. Podeu triar una d'aquestes idees per utilitzar i passar al disseny de la vostra creació".

Aquests han estat els dissenys triats per cadascun dels grups:

Grup 1

Grup 2

Grup 3

Grup 4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.