Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural

Tecnoestiu18: L’hora del codi (infants)

L’hora del codi és una activitat tecnològico-creativa per mitjà de la qual els infants creen els seus propis jocs o animacions digitals tot aprenent el món de la programació d’ordinadors de forma divertida.

Cadascuna de les sessions proposades durant L’hora del codi es durà a terme per mitjà de l’aprenentatge basat en reptes, el qual presentarà 3 moments o tipus d’activitat:

  • El repte: A cada sessió les dinamitzadores posaran a disposició dels infants un entorn digital-creatiu (Minecraft, Angry Birds, Frozen,…) i unes ordres computacionals determinades (blocs de programació). Amb els blocs proporcionats, els participants han de ser capaços de crear un videojoc o una animació usant l’espai creatiu proporcionat.

  • Les creacions: Cada equip presentarà a la resta de participants el seu videojoc o animació per a que aquest sigui testejat.
  • L’intercanvi: Moment en que els participants compartiran les seves creacions a la web de PenyaLab

Aquesta activitat va adreçada a infants de 6 a 12 anys. Els nens/es no necessiten tenir coneixements de programació. Tampoc és necessari portar cap tipus de dispositiu electrònic.

El més aconsellable és que els infants s’inscriguin a totes les sessions, tot i que també és possible inscriure’s només a les sessions  del seu interès. L’horari de les sessions és dimarts i dijous de 17’00h a 18’30h. El preu per sessió és de 10€ per a infants empadronats a Vistabella i 15€ per a no empadronats. El segon germà/na disposa d’un descompte de 5€. Les sessions es duran a terme a l’espai PenyaLab, prop de l’escola.

Aprendre a programar no només és útil per als nens/nes que volen dedicar-s’hi de grans, sinó que també pot ajudar a desenvolupar altres habilitats com la resolució de problemes, el raonament lògic o contribuir a altres ciències relaciones com la matemàtica. A més a més, programar pot ser molt divertit!

Si estàs interessat/da en participar-hi omple el següent formulari o dirigeix-te a les dependències de l’Ajuntament de Vistabella (de dilluns a divendres de 11’00 a 13’00).