Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural

Tecnoestiu18: Coneix el teu mòbil (adults)

PenyaLab ha dissenyat l’acció tecnològico-formativa ‘Coneix el teu mòbil’ per tal que les persones participants descobreixin les principals funcionalitats dels seus dispositius mòbils i/o donin resposta als possibles dubtes que se’ls presenten  a l’hora d’usar-los.

Cadascuna de les sessions proposades es durà a terme per mitjà de l’aprenentatge basat en reptes, el qual presentarà 3 moments o tipus d’activitat:

  • Els dubtes: Moment on els participants exposaran els seus dubtes o preguntes respecte el seu dispositiu mòbil. Exemple: M’agradaria posar-me una imatge de fons de les meves netes a la pantalla del meu mòbil. Com es fa? Al llarg de la sessió o ens sessions posteriors, s’intentarà resoldre els diferents dubtes sorgits.
  • El repte: Moment on els participants hauran de resoldre, en petit grup i amb els seus propis dispositius mòbils, una situació plantejada per les organitzadores. Exemple: La Maria vol comunicar-se amb la seva neta que viu a Castelló. Com podria un mòbil ajudar-la?
  • Les respostes: Moment en que els participants analitzen el que han fet al llarg de la sessió i elaboren les seves pròpies conclusions respecte l’aprenentatge aconseguit.

El més aconsellable és que els participants s’inscriguin a totes les sessions, tot i que també és possible inscriure’s només a les sessions que cregui que, segons el repte plantejat, poden ser del seu interès:

  1. Sessió 1 (31 de juliol):  Situacions d’emergència, trucades i contactes.
  2. Sessió 2 (2 d’agost): Trobar aplicacions que ens interessen i començar a usar Whatsapp
  3. Sessió 3 (7 d’agost): Fotos, videos i més Whatsapp
  4. Sessió 4 (9 d’agost): Premsa, ràdio, TV i navegadors d’internet
  5. Sessió 5 (14 d’agost): Xarxes socials (facebook, youtube) i ciberseguretat
  6. Sessió 6 (16 d’agost): Google maps

L’horari de les sessions és dimarts i dijous de 19’00h a 21’00h. El preu per sessió és de 10€ per a persones empadronades a Vistabella i 15€ per a no empadronats. Les sessions es duran a terme a l’espai PenyaLab, prop de l’escola. Cada participant ha de portar el seu propi mòbil.

Si estàs interessat/da en participar-hi omple el següent formulari o dirigeix-te a les dependències de l’Ajuntament de Vistabella (de dilluns a divendres de 11’00 a 13’00).