Robòtica i programació

Robòtica i programació

Les eines de robòtica i programació són aquelles que ens permeten aprendre a programar

Les accions que duem a terme al PenyaLab relacionades amb la robòtica i la programació són:

  • L'hora del codi: Un espai destinat a infants (6-12 anys) on els més petits aprenen els fonaments de programació tot creant els seus jocs i animacions digitals. Si vols veure alguna de les seves creacions accedeix a l'espai 'Galeria Hora del codi'.
  • Hackathon: Espai d'oci educatiu on els joves detecten una necessitat present a Vistabella i, amb 24 hores, desenvolupen una aplicació per a dispositius mòbils que doni resposta a la problemàtica detectada. L'estiu de 2018 es celebra la primera edició. Accedeix a 'Galeria Hackathon18' per a veure què va passar.
  • ArduinoLab: Espai destinat a descobrir les potencialitats que ens ofereix Arduino. Arduino és un conjunt d'eines de programari i plataformes de maquinari de codi obert, basades en una placa que inclou circuits electrònics amb entrades i sortides, analògiques i digitals, que connecten el món físic amb el món virtual per crear des de processos simples fins a "coses "intel·ligents, connectades i interactives com robots.

A més, l'equip de PenyaLab assisteix a diferents jornades formatives i d'intercanvi relacionades amb la programació i la robòtica:

  • EduBot: I Jornades d’Innovació amb Robòtica Educativa (24 -25/04/2018).  Aquesta jornada té com a objectiu principal l’intercanvi d’experiències entre els i les mestres d’Educació Infantil i Primària, el professorat de Secundària, així com l’estudiantat i professorat universitari interessat en l’ús de la robòtica educativa per a l’aprenentatge, el desenvolupament del pensament computacional i la competència digital. Universitat Jaume I.
  • Arduino, Scratch, Makey makey i Scratch for Arduino: Incorpora'ls a l'aula (16-19/07/2018). Impartit per Fèlix Vinyals. Parc Tecnològic Barcelona Activa. Aquest curs va orientat a docents que no coneixen Arduino, Scratch ni MakeyMakey o que les coneix molt poc i que necessita tenir-hi més experiència. Està pensat perquè l’equip docent entri sense saber-ne res i surti tenint habilitat en cada una d’elles, sabent on trobar-ne més recursos i com aplicar-les dins de l’aula. El curs és totalment pràctic i adequat al nivell de l’estudiantat.

Estem en contacte amb diferents grups de persones interessades en la robòtica i la programació: